pošalji tekst Ispiši tekst

Zamjenska stakla jeftinija i do 6 puta


 

U ovim recesijskim vremenima dobro je znati kako su zamjenska vjetrobranska stakla jeftinija i do šest puta od originala za osobne automobile i autobuse u specijaliziranim servisima za popravak i zamjenu oštećenih stakala. Točnije, izvorni dijelovi su od dva do šest puta skuplji, premda se spomenuta stakla rade u istim tvornicama, te nema razlike između kopije i originala.

Jedina razlika, kako nam tvrdi Božo Baturina, vlasnik splitske autokuće “Lovret”, koja je jedna od najvećih u Hrvatskoj specijalizirana za popravak i ugradnju automobilskih stakala, jest u tome što originalna “šoferšajba” ima posebno obilježje, svojevrstan žig, po kojem se vidi da se radi o izvornom proizvodu.

Cijene zamjenskih vjetrobrana kod automobila koje smo izabrali metodom slučajnog odabira kreću se između 450 i 750 kuna. Odabrali smo deset uglavnom europskih marki i modela različitih godina proizvodnje, od Opel Astre B, Fiat Punta II, Renault Clija II, Mercedesa C-klase, Audija 80, pa do Citroëna Xsare, BMW-a serije 3, Fiata Bravo, Volkswagena Golf IV i Honde Civic.

Najjeftiniji neoriginalni vjetrobran je onaj od Opel Astre B, koji zapada 450 kuna, a zatim slijede Clio II, Punto II i Xsara s cijenom od točno 500 kuna. Među skuplja zamjenska vjetrobranska stakla spadaju ona za BMW serije 3 (610 kuna), Honde Civic (692 kune) i Volkswagena Golf IV (755 kuna). Ugradnja zamjenskog vjetrobrana u autokući “Lovret” u prosjeku stoji 350 kuna, u što ulazi cijena rada i materijala.

Uspoređujući cijene originalnih i zamjenskih vjetrobranskih stakala, došli smo do vrlo zanimljivih, pa čak i šokantnih podataka, gdje je uvjerljivo najveća razlika kod Honde Civic (4 vrata) iz 1999. godine. Naime, zamjenska “šajba” zapada samo 692 kune, dok je originalu cijena čak 4674 kune, dakle gotovo 6,5 puta veća.

Kod Astre B razlika između originala i zamjenskog vjetrobrana je peterostruka (450 za zamjensku “šajbu” naprema 2200 kuna za original), zatim kod Citroën Xsare razlika je 4,5 puta (500 naprema 2393 kune), kod BMW-a serije 3 i Mercedesa C-klase četiri puta, Audija 80 i Punta II trostruka, kod Clija II je 2,5 puta, dok je kod Fiata Bravo i Golfa “četvorke” razlika samo dvostruka.

Premda bi u automobil u pravilu trebalo uvijek ugrađivati originalne dijelove, kad su u pitanju stakla bez problema se može ugraditi zamjensko koje ima sve kvalitete originala, ali bez tvorničkih obilježja. Razlog više toj tvrdnji je i razlika u cijeni koja je kod originala veća čak i do šest puta, a tada nema razmišljanja. Zamjensko staklo u ovom slučaju je – zakon...