pošalji tekst Ispiši tekst

VOZILI SMO...VW TOUAREG


test vožnja

Afričko ime, njemački geni i slovačka domovnica...Volkswagenov luksuzni SUV Touareg...To je jedan jako dobar opis ovog automobila. Naziv je dobio po afričkom nomadskom plemenu Touareg prije sada već šeste godine i  predstavljao je potpuno novu smjernicu VW-a koji se tada otisnuo u za tu marku, nepoznate vode terenaca i to iz svojih pogona u glavnom slovačkom gradu, Bratislavi.

Druga generacija Touarega prepoznatljiva je na prvi pogled iako ima dosta novih linija. To na najbolji način potvrđuje odličan rad dizajnera koji su usprkos potpuno novim proporcijama uspjeli zadržati prepoznatljive linije. Karoserija je narasla u dužinu i širinu, ali je visina neznatno smanjena. To uz nešto niži ovjes čini da druga generacija Touarega izgleda znatno dinamičnije od prve. Prednji dio predstavlja razradu ideja sa ostalih VW modela novijih generacija. Oštre linije na velikom prednjem dijelu izgledaju moćno, a sve na viši nivo podižu nove svjetlosne grupe sa neizbježnom LED tehnologijom dnevnih svjetala. Uz paket ''Chrome&Style'' dobiva se dosta kromiranih detalja s kojima Touareg poprima još otmjeniji izgled.

Pogled s boka otkriva veći međuosovinski razmak (4 cm više u odnosu na staru platformu), te drugačije linije vrata i pragova koje karoseriji dugoj 4.8 metara daju elegantan izgled. Posebno su dobro dimenzionirana stakla koja se sužavaju od naprijed prema nazad. Time se dobiva klinasta forma koja uspješno razbija velike limene površine vrata i bočnih stranica. Na krovu se nalaze nosači i mala antena za GPS, iza koje se nalazi decentan spojler. Pozitivan dojam vezan za dizajn zaokružuje zadnji dio sa novim svjetlosnim grupama i dvije ogromne ispušne cijevi zanimljivog oblika. Baš je taj detalj puno bolje izveden nego na starom Touaregu koji je djelovao pomalo nedorečeno. Bez obzira na ugao gledanja Touareg druge generacije izgleda elegantno, sportski i otmjeno, te nema ni traga nezgrapnosti koja je (pre)često obilježje velikih SUV-ova i terenaca.

Otvaranjem masivnih vrata ugleda se unutrašnjost koja u svim detaljima otkriva da se radi o automobilu iz premium segmenta. Sve su površine spojene njemačkom preciznošću iako se Touareg proizvodi u slovačkoj Bratislavi. Ugrađeni materijali i obloge na svim površinama neodoljivo podsjećaju na Audi. Ugodni su na dodir, lijepo su dizajnirani te se odlična ergonomija nameće sama po sebi. Sportski multifunkcionalni grijani volan sa tri kraka izdašno se podešava po dubini i visini, što uz raskošno podešavanje prednjeg lijevog sjedišta omogućava idealan položaj za komandama. Iako mnogobrojni, svi prekidači su postavljeni na logične pozicije. Naravno, njemački jasni i precizni simboli odmah otkrivaju namjenu prekidača i tipki te će se vozač odmah snaći bez obzira na prethodna iskustva sa Touaregom.

Instrument tablu čine četiri okrugla instrumenta. Veći su obrtomjer i brzinomjer dok manji prate temperaturu motora i količinu raspoloživog goriva u rezervoaru. Svi ostali parametri bitni za vožnju očitavaju se na velikom displeju između brzinomjera i obrtomjera. Pomoću tipke na volanu vozač bira željene podatke iz tri direktorija: audio sistem, navigacija i putni računar. No, da se ostali putnici ne bi osjećali  zapostavljeno instaliran je veliki displej osjetljiv na dodir. Na njemu se, također, po želji pojavljuju željene informacije iz nekoliko direktorija. Kao posebno zgodan detalj čini se kompas sa visinomjerom. Sve je grafički odlično riješeno što uz oku ugodne boje povećava užitak.

Ručna kočnica novog Touarega aktivira se pritiskom na dugme. Touareg ima ugrađenu veliku količinu pomoćnih sustava kao što je "Area View" sustav koji uz pomoć kamera ugrađenih u maski motora, vanjskim retrovizorima i stražnjim vratima, sve poglede snimljene kamerama prikazuje istovremeno na velikom ekranu na središnjoj konzoli, te sustav "Side Assist" koji upozorava na vozila koja se nalaze u "mrtvom" kutu.  Na raspolaganju je i sustav koji automatski mjeri udaljenost vozila, start/stop uređaj, tempomat koji održava razmak s kočenjem sve do zaustavljanja, Bi-xenon prednja svjetla, Lane Asist, zračni ovjes…

Sva sjedišta su izvedena po starom, isprobanom, receptu VW-a. Na prvi pogled čine se kao tvrda, ali poslije nekoliko kilometara odmah se shvati da su skoro idealna za dugotrajan boravak u automobilu.
Vozač i suvozač uživaju u maksimalnom komforu dok oni na zadnjoj klupi, očekivano, raspolažu sa tek nešto manjim životnim prostorom. Asimetrično djeljiva zadnja klupa može se uzdužno pomicati za čitavih
16 cm. To itekako dobro dođe u slučaju prijevoza kabastog tereta. U dosta slučajeva dovoljno je zadnju klipu gurnuti prema naprijed da bi se oslobodilo dovoljno prostora bez preklapanja naslona. Zapremina prtljažnika varira od 580 do 1.642 litara (sa pomaknutom klupom u krajnji prednji položaj zapremina je 605 litara). Često korištenje prtljažnika znatno olakšava automatsko otvaranje/zatvaranje koje se aktivira pomoću ključa ili direktno na prtljažniku preko prekidača.

Sada već stara generacija Touarega imala je raskošnu ponudu agregata a što je podrazumijevalo raskošne W12 (benzinac) i V10 dizelaš. No, u skladu s novim, ekološkim, vremenima iz ponude su izbačeni spomenuti motori, a uz njih na spisku se našao i V8 benzinac sa 350 KS. Na početku prodaje druga generacija Touarega nudi se sa po dva benzinca i dizelaša. Ulazni model dolazi sa 3.6 litrenim benzincem koji uz pomoć FSI tehnologije daje 280 KS. Na sljedećoj stepenici nalazi se 3.0 litreni turbo benzinac (TSI), i to kao hibridna verzija. On daje 333 KS (+52 KS elektromotora) i ukupno 580 Nm okretnog momenta.

Na vrhu ponude dizelskih motora nalazi se poznati Audijev 4.2 litreni V8 agregat snažan 340 KS. Od maksimalnog broja konjskih snaga još više oduševljava ''kamionskih'' 800 Nm obrtnog momenta, te podatak o prosječnih
9.1 litara dizela na 100 kilometara puta.

Mi smo na test od našeg partnera, VW PORSCHE SPLIT-a, dobili Touarega sa ugrađenim 3.0 litrenim TDI motorom V6 konfiguracije. U odnosu na cijenu, performanse i prosječnu potrošnju, odgovorno možemo reći da se radi o idealnom izboru. Iz 2.967 ccm radne zapremine dobijeno je 240 KS pri 4.000 okr/min i 550 Nm obrtnog momenta raspoloživog pri 2.000 okr/min. Odlični agregat uglađenog rada dolazi u paru sa novim automatskim mjenjačem sa čak osam stupnjeva prijenosa. Mjenjač ima tri načina rada: D (drive), M (manual) i S (sport).

Pravo oduševljenje, odnosno otkrivanje svih aduta Touarega II, dolazi sa ubacivanjem ručice mjenjača u položaj ''S''. Tada se karakter najvećeg VW SUV-a iz uglađenog gospodskog preobražava u sportski rabijatan (u pozitivnom smislu). Reakcije na desnu papučicu tada su munjevite, a elektronika mjenjača ''čita'' misli vozača. S prestankom ubrzanja ukapča se viši stupanj prijenosa, a naglim i odličnim pritiskanjem papučice gasa elektronika munjevito prebacuje u niže stupnjeve prijenosa (nekada za čak tri stupnja prijenosa niže). Sve to kao rezultat ima odlična ubrzanja.

Štoviše, zbog odlične zvučne izolacije i relativno malog otpora probijanja zraka, putnici nemaju osjećaj da se brzo vozi sve dok ne pogledaju kazaljku na brzinomjeru.

Iako koncern VW nije rano ušao u SUV razred automobila mora se priznati da brzo uče, te da su pred mnogobrojnu konkurenciju s novim Touaregom postavili (pre)težak zadatak. Mi se nakon testa zaista usudimo reći da Touareg i nema baš pravu konkurenciju, jer je u više segmenata nadmoćan, te kao takav dolazi kao do sada neviđeno uspješna cjelina...

I na kraju...za drugu generaciju Touareg-a, cijene se kreću već od 429.750,00 kn, dok je za testni model sa svom dodatnom opremom potrebno izdvojiti  632.540,20 kn.