pošalji tekst Ispiši tekst

VOZILI SMO...ŠKODA YETI


test vožnja

 

Prvi škodin model u SUV segmentu nastajao je gotovo četiri godine. Naime, toliko je prošlo od predstavljanja prvog koncepta, pa do premijere ovog kompaktnog modela.

Ime je dobio po snježnom čovjeku s Himalaje, a iako je tehnološki blizanac Volkswagenova Tiguana, potpuno je drugačiji automobil.

Atraktivnom vanjštinom dominiraju velika prednja svjetla, "dodana" na već otprije poznati prednji dio. Tu je i povišeno podvozje od 18 cm koje u kombinaciji s atraktivnim lijevanim naplacima dimenzija 17 cola, prednjom i stražnjom alu-oblogom te plastičnim zaštitama pragova naglašava kako je ovaj mališan spreman upustiti se i u avanturu izvan asfalta.

 U interijeru "priča" nastavlja tradiciju Škode, ali možemo reći i Volkswagenove obitelji uz niz prepoznatljivih detalja koji se koriste u mnogim modelima ovog koncerna.

Prostora u unutrašnjosti ima napretek, a zahvaljujući sustavu sjedala preuzetih iz Roomstera, tri odvojena stražnja sjedala mogu se pojedinačno preklopiti ili izvaditi, čime kapacitet prtljažnika raste s osnovnih 310 na fantastičnih 1760 litara.

S druge pak strane sigurnost putnicima ulijeva maksimalnih pet Euro NCAP zvjezdica, osvojenih u postroženom testiranju.

U svojoj ponudi, Škoda na raspolaganju ima izvedbe s pogonom samo na dva kotača ili na sva četiri, pet motora i tri paketa opreme, pa bi se u tom mnoštvu opcija, doista za svakoga trebalo naći ponešto.

Yeti dolazi u ponudi sa slijedećim motorima:

Benzinski: 1.2 TSI  od 105 ks (prednji pogon)

               1.8 TSI  od 160 ks (4x4 pogon)

Dizelski: 2.0 TDI CR  od 110 ks (prednji pogon, 4x4)

            2.0 TDI CR  od 140 ks (4x4 pogon)

            2.0 TDI CR  od 170 ks (4x4 pogon)

Naš testni Yeti, koji nam je ustupio Porsche Split, ovlašteni Škodin zastupnik, bio je dizelski model 2.0 TDI CR 4x4 sa 140 ks i paketom opreme AMBIENTE, kojemu cijena u ovoj izvedbi iznosi 201.616,00 kuna.

Sve u svemu, čini se da je gotovo sve na ovom automobilu na zaista visokom
nivou, pa s pravom zaključujemo da je prvi Škodin izlet u SUV vode ispao pun pogodak...