pošalji tekst Ispiši tekst

VOZILI SMO...HYUNDAI SANTA FE


test vožnja

Krajem prošle godine Hyundai je predstavio obnovljeni Santa Fe. I do sada jedan od vodećih u klasi, s novim promjenama Santa Fe postao je još privlačniji, a pridjevi poput luksuzan, prestižan i elegantan i dalje se prirodno vezuju uz njega.

S prednjim krajem dizajniranim po uzoru na ix35 i ix55, te s novo dizajniranim stražnjim odbojnikom, svjetlima, ispušnim cijevima te krovnim nosačima, ovako decentno, ali svrsishodno i zapravo sasvim dostatno redizajnirani Santa Fe, zasigurno će i dalje igrati jednu od glavnih uloga u svojoj klasi. Naravno, promjene su zahvatile i unutrašnjost. Novi materijali, nove kombinacije boje, pa čak i umetci od karbona, sve u prilog ranije izrečenoj tezi.

Ipak, najvažnije promjene sakrivene su ispod lima. Tu je novo razvijeni turbo dizelski motor 2,2-litreni CRDi, koji razvija  najveću snagu od 197 KS te ubrzava Santa Fe do stotke za manje od 10 sekundi. Sa prosječnom potrošnjom manjom od sedam litara, te najvećom brzinom od gotovo 200 km/h, prava je „točka na i“ evolucije ovog prestižnog SUV-a. Njegov razvoj prate i dva potpuno nova mjenjača, ručni i automatski, oba sa šest stupnjeva prijenosa i napredan 4x4 pogon.

Naravno, i emisija CO2 primjetno je smanjena, te sada iznosi tek 176 grama CO2 po kilometru, što je za automobil ove klase, ovakve težine i ovakvih  sposobnosti vrhunski rezultat.

Dakle, Santa Fe i dalje ostaje ultimativni SUV konstruiran da vozaču i putnicima uvijek pruži najviše, od udobnosti i performansi do sigurnosti, po svim aspektima ravnopravan ili bolji od, nerijetko, mnogo skuplje konkurencije.

Znajući to, ne sumnjamo u nastavak uspješne priče zvane Hyundai Santa Fe.

Zadovoljstvo da Vam predstavimo ovaj prestižni model iz Hyundai-eve "ergele" omogućio nam je PSC Hyundai Kaštela, ovlašteni prodavatelj i serviser Hyundai vozila. Model koji smo vozili bio je 4WD 2.2 CRDi sa bogatim PRIVILEDGE paketom opreme što između ostalog uključuje automatski klima uređaj, kožna električno podesiva i grijana sjedala, tempomat, putno računalo, CD MP3, IPOD i USB ulaz...cijena ovog testnog modela se kreće oko 256.000,00 kn