pošalji tekst Ispiši tekst

VOZILI SMO...HYUNDAI IX35


test vožnja

Nova korejska terenska uzdanica diči se modernim oblikom, upotrebljivim motorima i dobrim voznim osobinama, pa kao pravi crossover novog doba ima velike šanse postati veliki europski prodajni hit.

Već je i bilo vrijeme za bolji dizajn. Hyundai je svoju terensku obitelj vrhunskih karakteristika nedovoljno dobrim dizajnom nepravedno stavljao u drugi plan, pa svi kupci kojima izgled igra veliku ulogu nisu ni razmišljali o njima. Sad je i to gotovo. Korejski su dizajneri napokon napustili tradicionalno kutijasto oblikovanje, puno se slobodnije izrazili te unijeli potrebne fluidne linije, po kakvima su konkurenti već poznati. U nekim je detaljima teško vjerovati da su Korejci tako brzo napredovali, pa od nemaštovita Tucsona s početka 2004. godine u samo šest godina stigli do nečeg ovako dobrog.

Šesterokutna rešetka novi je zaštitni znak koji porijeklo vuče još iz prošlogodišnjeg ženevskog koncepta iX-onica. Inovativan u svakom pogledu, predstavlja pravog oca aktualnog modela iX35. Sad je sasvim jasno da upravo ovaj crossover postavlja temelje budućim modelima te marke.

Istovremeno agresivan i sportski, Hyundai iX35 diči se niskim podom te opcijskim 18-colnim kotačima, zbog kojih djeluje vrlo moderno. Također sasvim izlazi iz segmenta tradicionalnog džipovskog dizajna te off-road izdanja, i puno se više primiče modernim SUV-ima agresivnog izričaja.
No, iX35 je zadržao sve prednosti nevelike karoserije. Međuosovinski razmak je samo
264 cm, što je centimetar više od prethodnika. U dužinu i širinu više se protegnuo pa sa 441 cm i 182 cm nadmašuje stari model punih 85, odnosno 20 mm. Zanimljivo je da je visina ovog SUV-a (bez krovnih nosača) snižena 20 mm, na samo 166, a da prostranost nije narušena.
Naglašen dizajnerski doživljaj vanjštine iste izlomljene forme ponavlja i u kabini. Prilično je prostrana, jer su inženjeri bez prevelikog rasta vanjskih dimenzija stvorili osjetno više mjesta.
Taj je osjećaj još istaknut dvostrukim panoramskim sunčanim krovom, od čega koristi imaju i putnici na stražnjim sjedalima.

Vozač je dobio druge prednosti. Instrumenti s plavim osvjetljenjem posuđuju se od prestižnog modela Genesisa, a dio su tehnologije Supervision. Osiguravaju kristalno jasnu preglednost te najmanji stres za oko. Na izbor su mu i paljenje automobila pomoću gumba te bogata ponuda motora. Kad najesen izbor bude kompletiran, bit će ih ukupno pet - dva benzinca i tri dizela.

Mali benzinac obujma 1,6 litara primjerak je s izravnim ubrizgavanjem goriva, a razvija 140 KS i čak 167 Nm, sa sustavom start & stop. Emitirat će samo 149 g/km CO2. Veći dvolitraš postiže 163 KS i 194 Nm. Dizele u prvo vrijeme predstavljaju dvije izvedbe dvolitrenog CRDi-ja sa 136 i 184 KS, odnosno 320 i 383 Nm. Kasnije će im se pridružiti i manji 1,7-litreni CRDi sa 116 KS i 255 Nm. On će također imati nisku emisiju CO2 od samo 149 g/km.

Uz dizelske motore spareni su šestobrzinski mjenjači, a vozaču su na izbor i šestostupanjski automatski. Rade vrlo ugodno, a u ponudi je i sportski mod, kad se brzine prebacuju ručno. Vezano uz mjenjač, vozač može računati i na trepćući signal ECO, koji kod ručnog mjenjača javlja kad je pravo vrijeme za promjenu brzine. Kod automatika crvena, bijela ili zelena boja signaliziraju dobre ili loše vozačke poteze vezane uz doziranje gasa. Ponosni Korejci ističu da je tako kod ručnog mjenjača moguće uštedjeti do devet posto, odnosno do 17 posto kod automatske transmisije.

Zanimljiv je i popis elektronskih pomagala. Već u početnom, sasvim dobro opremljenom paketu iWANT s dvolitrenim benzincem, koji zapada oko 151.000 kuna, serijski su ugrađeni ABS, DBC, HAC, ESP i TCS. Dakle, osim pomoći u kočenju ili spuštanju niz brdo, odnosno lakšem startanju, vozaču su od velike pomoći i sustavi elektronske stabilnosti te protiv proklizavanja pogonskih kotača.

Ako ste mislili da će nakon svega iX35 imati i visoku cijenu, varate se. Bogatiji paket opreme iSTYLE, s uglavnom uglednijim detaljima dostupan je s dva motora. S benzincem stoji oko 163.000 kuna, a s dvolitrenim snažnijim dizelom oko 188.000 kuna. Još bogatiji paket opreme iMAX sa 18-colnim kotačima, kožnom unutrašnjošću, kamerom za vožnju unatrag i smart key-em znači cijenu od 183.000 kuna za benzinac, te 210.000 kuna za snažniji dizel. Povoljno!

Naš testni iX35, koji nam je ustupio Auto centar Pavešković, ovlašteni Hyundai partner iz Trogira, bio je dizelski model 2.0 CRDI sa paketom opreme iSTYLE na koji je dodana metalik boja, te cijena za ovaj model iznosi 191.213 kuna.

Zanimljivo je da će se iX35 proizvoditi u tri tvornice na dva kontinenta. Osim matične u Ulsanu u Južnoj Koreji, uskoro se predviđa i otvaranje tvornice u Kini, i to u Pekingu, koja će pomoći u galopirajućim zahtjevima azijskog tržišta. Nama je puno zanimljivija Kiina tvornica u Žilini u Slovačkoj, odakle će iX35 stizati na naše tržište.